Troškinys su bulvėmis, grybais (šampinjonais) ir sūriu.
Ko reikės:
pusės kilo jautienos (galima kiaulienos)
pusės kilo bulvių (galima ir daugiau)
400g šampinjonų
400g lydyto sūrio
pusės litro grietinės (15-20% riebumo)
prieskonių, pipirų, druskos
žinoma - alus :)
Taigi - pradėsim. Pirmiausiai pasigalandame peilį, kad mėsytė lengviau pjaustytųsi.
Supjaustom ją nedideliais gabaliukais į bliūdą.
Nuplaunam grybus
Pasiruošiam prieskonius
Supjaustom grybus (vieną grybą perpjaunam maždaug į 3-4 dalis)
Suberiam grybus į bliūdą su mėsyte
Atsigeriam alučio :)
Imam grietinę..
ir suverčiam ją ant mėsytės ir grybų
Ant viršaus keliauja prieskoniai (į sveikatą) :) , pipirai gi!
Imam šaukštą ir maišom..
dar maišom..
metam šaukštą ir maišom rankom :)
kruopščiai kruopščiai maišom
nusiplaunam rankytes ir einam lupti bulvių. Mėsytė tuo tarpu laukia ir sugerinėja grietinę su prieskoniais
Bulvės nuluptos. Alučio!
Bulves pjaustom panašiai kaip ir mėsytę - nedideliais gabaliukais (panašiai kaip fri bulvytės būna)
Imam skardą, patiesiam ten foliją (kad neprisviltų ir plauti po to būtų lengviau)
Suberiam ten bulvytes
Pamiršom sūrį. Greit jį sutarkuojam (burokine tarka)
Va kaip kol kas viskas atrodo :)
Suverčiam mesytę su grybais ant bulvių
Aptvarkom, išskirstom tolygiai
Imam sūrį
Irgi tolygiai užbarstom ant viršaus
Imam dar folijos ir uždengiam (kad sūris nesudegtų ir geriau viskas troškintųsi)
Gražiai užspaudžiam kraštelius
Būsimas troškinys paruoštas kepimui. Kišam skardą į orkaitę.
Po poros valandų ištraukiam skardą iš 'duchovkės' ir nuimam foliją
Imam medines menteles ir kvadratėliais pabandom sudėlioti į lėkštes
Skanaus ;)
No comments:
Post a Comment