Grybai su bulvėmis

Tai yra turbūt pats skaniausias mano maisto patiekalas :) Galbūt ir jums patiks. Pagaminama gana greit.

Pradedam. Ko reikės - pamatysite nuotraukose.

Žinoma, reikės pačių grybų. Šviežiems dabar ne sezonas (žiema), todėl naudosim šaldytus.

Šiuo atveju man papuolė paąžuoliai baravykai.



Išimam iš šaldiklio ir padedam ant lėkštutės.

Netirpdom jų nei mikrobangėj, nei po karštu vandeniu, nes taip atšildant jie subliūkšta ir pasidaro neapetitnai atrodantys.

Pasipjaustom lašinukų, suberiam juos į keptuvę.



Svogūnas irgi labai tinka. Man ir česnakas nepatrukdė :)


Česnaką suberiam jau apkepus svogūnams ir pakepam dar keletą minučių.



Bulvytės irgi jau paruoštos virti. Užkaičiam jas ir verdam :)

Nežinau kaip jums, bet man su alum maistas gaminasi daug maloniau :)



Taigi, apkepam spirgučius su svogūnais ir česnakais. Padruskinam ir papipirinam.




Dabar eilė grybams. Per šį laiką jie jau turėjo būti aptirpę, na be sniego :) ir turėtų nesunkiai ir nelūšdami atsiskirti vienas nuo kito.

Imam aštrų peilį (arba bet kokį pasigalandam) ir juos supjaustom nedideliais gabaliukais.



Įpilam į keptuvę šiek tiek (neperdaug! grybai turi savo kepimo sultis :) aliejaus (jei namuose keptuvė tik viena - spirgučius iškeliam į bliūdelį) ir suberiam grybus.

Kepam pirmiausiai ant LABAI mažos ugnies (grybai dar suledėję), po to ugnį šiek tiek padidinam.



Kepam kepam. Padruskinam, papipirinam, paprieskoninam pagal skonį.

Patikrinam bulvytes ar dar neišvirė. Gurgštelim alučio :)



Kai jau matosi, kad grybai apkepę - supilam spirgučius.



Pamaišom. Už poros trejeto minučių įkraunam grietinės.



Aliejaus aš pripyliau per daug (matosi nuotraukoj).



Per paskutines kelias minutes čiumpam agurką ir papjaustom.



Bulves, tikiuosi, jau nukošėt?

Galutinis produktas atrodo taip:



Gero apetito!

No comments:

Post a Comment