Radau receptuką, kaip padaryti paprikos užkandėlę ir užsimaniau pabandyti pats.
Negavau visų ingredientų - būtent tokių, kokių reikėjo pagal originalų receptą, tai man užkanda gavosi šiek tiek kitokia bet vistiek skani :)
Taigi, pradžiai bulvės (kur be jų?)
Ingredientus pamiršau išvardint. Ai, geriau parodysiu:
Alus nebutinas, bet su juo daug maloniau ir skaniau gaminasi maistas :)
Ingredientai atskirai:
Pora maišelių sūrio (originalus receptas norėjo naudoti 'Feta' sūrį, bet jo neradau, tai naudojau 'Mozzarella').
Mėsytę sugalvojau įdėti tik dėl sotumo (na ir dėl skonio kažkiek).
Grietinė, pageidautina, kuo 'grietiniškesnė', t.y. tiršta.
Mano mėgstamiausias 'Utenos mėlynas' :)
Paprikos rinkinukas. Spalvotą paėmiau tik dėl vaizdo, gali būti ir vienspalvė.
Perpjaunam paprikas ir išvalom vidurius.
Kuo smulkiau supjaustom svogūnų laiškus, krapus, česnako skilteles (aš naudojau tik 4, ne visą galvą).
Mėsytę irgi kuo smulkiau. Irgi ne visą supjausčiau - tik tiek, kiek matosi.
Eilė sūriui. Mozarelinis sūris yra truputį 'guminis' ir neminkštėja (kaip originaliam recepte
turėtų daryti 'Feta' sūris), todėl irgi pjausčiau kuo smulkesniais gabaliukais.
Mėsytė su sūriu jau 'bliūde' laukia maišymo.
Prie jų prisijungia žalumynai.
Įkraunam majonezo, pipiriukų, druskytės, atsiraitojam rankoves, gurkštelim alučio ir į darbą!
Maišom - maišom. Dar alaus ir maišom toliau :) Ragaujam, dar ąberiam pipirų, druskos (jei reikia, dėl to ir ragaujam), dar grietinės ir krauname papriką. Kemšam tirštai. Dribti nuo šaukšto neturėtų.
Jei drimba - dar tirštinam grietine. Na maždaug atrodo taip:
Prikimštą visą reikalą dedam į šaldytuvą - kad 'susistovėtų' :) kokiom 15 minučių, ne ilgiau, kad nesušaltų ledukai ir netraškėtų tarp dantų bevalgant.
Bulvės kaip tik išvirė. Nukošiam, nugarinam ir į lėkštutę.
Išimam papriką ir atsargiai supjaustom (pusę paprikos į 3 dalis). Byrėti kamšalas neturėtų.
Finišas!
Bulvės atrodo nekaip (atsiprašau už neprekinę jų išvaizdą, išvirė ir patamsėjo (sukos)) bet skonio negadina :)
Gero apetito!
P.S. skani užkandėlė yra ir be bulvių, gražiai papuošia vaišių stalą.
No comments:
Post a Comment