Vištienos kepsniukai


Pirmas dalykas ko reikia, kad pradėtum visą šį procesą tai rytas su kava į lovą :) Tikrai nuteikia darbingai! Pietūs gaunasi greiti ir skanūs.

Taigi - pradedam. Pirmiausiai ko mkums reikės:

1. Vištienos file

2. Majonezas su krienais (kam nepatinka - naudokite kitokį. Man rekomendavo šį, tai ir pabandžiau. Patiko)

3. 2-3 kiaušiniai (nevirti)

4. 2 šaukštai miltų (kad tešla gautųsi kaip blynams)

5. paukštienos prieskoniai, pipirai, druska

Viskas. Pradedam darbuotis :)


produktai


Vilniaus majonezas su krienais



prieskoniai



kimbam į vištą :) Supjaustom smulkiais gabaliukais.



Nuskutam bulves, beriam į puodą ir verdam. Kad greičiau išvirtų - galima supjaustyti smulkiau.



Imam kiaušinius. Nepataikėm iš pirmo karto - buvo virti :)

Bandom antrą kartą - kiaušiniai į bliūdelį.



Kartu su kiaušiniais kraunam pora šaukštų miltų, prieskonius, druską. (aš druską pamiršau, įdėjau vėliau)

Įpilam lašelį pieno.


Maišom kol išsimaišys miltai.


Vištiena jau paruošta.


Taip atrodo supjaustyta vištienos file, o bulvės, kaip matosi, jau užkaistos.


Sudedam vištą į 'blynų' tešlą ir išmaišom.


Įkaitinam keptuvę, įpilam lašelį aliejaus, šaukštu (dideliu) dedam maišalą.

Pirmas blynas!


Kaip dažniausiai bûna, o ir lietuvių tautosaka taip sako - pirmas blynas gavosi prisvilęs. Na, šiuo atveju ne visai prisvilęs - labiau ištižęs. Remontuojam. Įdedam dar šaukštą miltų ir išmaišom.



Į keptuvę dedam mažesniu kiekiu - kepam ne po vieną didelį blyną, o po du mažesnius.



Rezultatas atrodo panašiai taip. Skanu labai :) Patiekti galima su agurkėliais.

Rekomenduoju. Gero apetito :)

No comments:

Post a Comment