Pirmas dalykas ko reikia, kad pradėtum visą šį procesą tai rytas su kava į lovą :) Tikrai nuteikia darbingai! Pietūs gaunasi greiti ir skanūs.
Taigi - pradedam. Pirmiausiai ko mkums reikės:
1. Vištienos file
2. Majonezas su krienais (kam nepatinka - naudokite kitokį. Man rekomendavo šį, tai ir pabandžiau. Patiko)
3. 2-3 kiaušiniai (nevirti)
4. 2 šaukštai miltų (kad tešla gautųsi kaip blynams)
5. paukštienos prieskoniai, pipirai, druska
Viskas. Pradedam darbuotis :)
produktai
Vilniaus majonezas su krienais
prieskoniai
kimbam į vištą :) Supjaustom smulkiais gabaliukais.
Nuskutam bulves, beriam į puodą ir verdam. Kad greičiau išvirtų - galima supjaustyti smulkiau.
Imam kiaušinius. Nepataikėm iš pirmo karto - buvo virti :)
Bandom antrą kartą - kiaušiniai į bliūdelį.
Kartu su kiaušiniais kraunam pora šaukštų miltų, prieskonius, druską. (aš druską pamiršau, įdėjau vėliau)
Įpilam lašelį pieno.
Maišom kol išsimaišys miltai.
Vištiena jau paruošta.
Taip atrodo supjaustyta vištienos file, o bulvės, kaip matosi, jau užkaistos.
Sudedam vištą į 'blynų' tešlą ir išmaišom.
Įkaitinam keptuvę, įpilam lašelį aliejaus, šaukštu (dideliu) dedam maišalą.
Pirmas blynas!
Kaip dažniausiai bûna, o ir lietuvių tautosaka taip sako - pirmas blynas gavosi prisvilęs. Na, šiuo atveju ne visai prisvilęs - labiau ištižęs. Remontuojam. Įdedam dar šaukštą miltų ir išmaišom.
Į keptuvę dedam mažesniu kiekiu - kepam ne po vieną didelį blyną, o po du mažesnius.
Rezultatas atrodo panašiai taip. Skanu labai :) Patiekti galima su agurkėliais.
Rekomenduoju. Gero apetito :)
No comments:
Post a Comment