Tingų karštą vasaros vakarą - tingūs balandėliai :)
Ingredientai:
- pusė šviežio kopūsto
- kiaulienos faršas (apie kilogramą)
- šviežios morkytės
- trejetas svogūnų galvų
- pomidorų padažas (aš mėgstu natūralų, prireikė 6 sriubinių šaukštų)
- česnakas (pora skiltelių)
- ryžiai (pusė kilo)
- druska ir malti juodieji pipirai
Pirmiausiai užkaičiam ryžius. Tada susmulkinam svogūną.
Nuplaunam šviežias morkytes
Bandom tarkuoti kombainu, bet morkytės dar per smulkios (tiesiai iš lysvės) ir nelabai pavyksta.
Peilis padeda.
Šviežutėlis minkštutėlis kopūstėlis :)
Nupjaustom kačėnus ir į kombainą
Per burokinę tarką. Užteko pusės kopūsto.
Nukošiam ryžius
Morkos keptuvėje.
Neužilgo sulaukia ir svogūnų.
Smulkiai supjaustom česnako skilteles
Viskas krenta į dubenį ir...
Rankytėm, rankytėm :)
Lipinam sniego gniūžtes :)
Į puodo dugną įpilam lašelį vandens ir rikiuojam tinginėlius.
Maišom pomidorų padažą su vandeniu ir atsargiai supilam į puodą. Padažas turi dengti tik pusę balandėlių.
Priežiūra. Tikrinama darbo vietos švara (gal nukrito faršo kąsnelis pro šalį?)
Užkaičiam bulves
Verdam apie 40 minučių. Prieš pabaigą vaizdas panašiai toks.
Viskas. Dar patariu užsidėti šaukštą grietinės. Skanaus :)
No comments:
Post a Comment