Šaltibarščiai

Vienas mėgstamiausių maisto patiekalų. Pagaminamas per pusvalandį.

Ingredientai:
- Bulvės, pusė puodo
- Druska
- Burokėliai, virti, 4
- Agurkai, 6 trumpi arba 3 ilgi
- Kiaušiniai, virti, 5, gali būti ir 6
- Virintas vanduo, stiklinė
- Kefyras, apie 2 litrus, nes pakuotės sukčiaujančios (po 0,9 litro)
- Pienas, stiklinė
- Grietinė, 30% riebumo, 200 gramų
- Svogūnai, pora vidutinio dydžio galvučių
- Svogūnų laiškai, nuo virtuvės palangės, pusė saujos
- Krapai, žiupsnelis
- Rūkyti lašinukai, maždaug sviesto pakelio dydžio gabalėlis

Čia beveik visi produktai.


Pirmiausiai nulupam bulves, supjaustom ir verdam pasūdytam vandeny kol lengvai smigs šakutė.


Ir imamės pjaustyti. Pjaustom viską. Pradedam nuo agurkų. Galus nupjaunam ir smulkinam. Siūlyčiau paragauti kiekvieną, nes man vienas papuolė kartus.


Nulupam burokėlius ir sutarkuojam.


Viską, ką sutarkavom - į didelį puodą.


Kiaušiniai buvo likę nuo Velykų, tai jų virti nebereikėjo. Tik nulupti.


Svogūnai nuo savos palangės, krapai dar per maži, tad parduotuviniai. Jie irgi keliauja į puodą.


Neseniai nusipirkom naują kiaušinių pjaustyklę, tad rankomis smulkinti nebereikia. Perpjovei, pasukai šonu, vėl perpjovei ir į puodą - greita ir patogu.


Druskinam. Puodas didelis, tai druskos irgi atitinkamai.


Grietinės eilė.


Kefyras.


Kefyras papuolė tirštesnis, tai skystinam įpildami virinto vandens. Išmaišom.


Tuo tarpu nukošiam bulves (ne visiškai sausai, paliekam pora milimetrų vandens ant dugno) ir susirandam kuom jas sutrinti į košę.


Kad košė nebūtų sausa - įpilam apie stiklinę pieno. Jurga mėgsta prieš pilant pieną pašildyti. Aš pilu tiesiai iš šaldytuvo. Skirtumo nesu pastebėjęs.


Supjaustom lašinukus ir į keptuvę.


Svogūnai irgi laukia savo eilės.


Apskrunda ir į bulvių košę.

 

Išmaišom ir viskas paruošta. Galima valgyti.


Skanaus!


P.S. Paskutinėj nuotraukoj bulvių košė be spirgučių, nes labai jau valgyt norėjosi, nesulaukiau kol apkeps :)

No comments:

Post a Comment