Cepelinai
Reportažas (tiksliau netgi du) darytas prieš šimtą metų, bet susizgribau, kad nesu sudėjęs čia.
CEPELINAI. Vienas pačių skaniausių patiekalų ;)
Pradedam - lupam bulves
Plaunam
Tuo pačiu metu padruskinam faršą (nes dirbo šešios rankos)
Tarkuojam bulves. Ne visas. Apie penktadalį išverdam.
Sutarkuotos vos tilpo į bliūdą :)
Bulvių tyrę kraunam į merliuką ir gręžiam. Nugręžtą bulvių masę dedam į atskirą bliūdelį.
Gręžimas/spaudimas atrodo taip :)
Gaunam tokią išeigą. Skysčio neišpilam - dar prireiks.
Išvirusias bulves suspaudžiam į sausą bulvių košę
Va taip
Sudedam kartu su nevirmon išspaustom ir suminkom.
Faršą prieskoninam, pipirinam.
Į bulvių tešlą įkalam kiaušį ar du
Ir minkom. Tada nupilam bulvių skystį ir ant dugno nusėdusį krakmolą taip pat sukraunam į bulves.
Pripilam puodą (nepilną) vandens ir padruskinam
Ir gaminam pačius cepakus
Pirmiausiai taip
Tada va taip
Ir gaunam štai taip
Gražumėlis :)
Puokštė
Dedam į verdantį vandenį
Ir verdam kol iškils į paviršių bei dar keletą minučių
Dabar padažo eilė. Jurga grūda pipirus
Apkepinam smulkiai supjaustytą šoninę
Kvepia nenusakomai
Cepakai jau paviršiuj - liko tik keletas minučių...
Apkepinam smulkiai supjaustytus svogūnus ir užbarstom truputį miltų, kad gautųsi baltas padažas
Nesustodami maišom
Įpilam šlakelį pieno
Gautą baltą padažą užpilam ant spirgučių
Prieskonių mišinuką irgi ten pat. Išmaišom.
Cepelinus išdėliojam po lėkštes ir užpilam padažo
Rezultatas - vualia!
P.S. Retas kadras - galutinis variantas visai sveikas ir nepradėtas valgyti. Dažniausiai susigriebiam, kad nenufotkinom galutinio produkto, kai jo pusė jau būna burnoj :) Beje - ši lėkštė yra Jurgos. Manojoj dar samtis grietinės ;)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment