Cepelinai


Reportažas (tiksliau netgi du) darytas prieš šimtą metų, bet susizgribau, kad nesu sudėjęs čia.
CEPELINAI. Vienas pačių skaniausių patiekalų ;)

Pradedam - lupam bulves


Plaunam


Tuo pačiu metu padruskinam faršą (nes dirbo šešios rankos)


Tarkuojam bulves. Ne visas. Apie penktadalį išverdam.


Sutarkuotos vos tilpo į bliūdą :)


Bulvių tyrę kraunam į merliuką ir gręžiam. Nugręžtą bulvių masę dedam į atskirą bliūdelį.


Gręžimas/spaudimas atrodo taip :)


Gaunam tokią išeigą. Skysčio neišpilam - dar prireiks.


Išvirusias bulves suspaudžiam į sausą bulvių košę


Va taip


Sudedam kartu su nevirmon išspaustom ir suminkom.


Faršą prieskoninam, pipirinam.


Į bulvių tešlą įkalam kiaušį ar du


Ir minkom. Tada nupilam bulvių skystį ir ant dugno nusėdusį krakmolą taip pat sukraunam į bulves.


Pripilam puodą (nepilną) vandens ir padruskinam


Ir gaminam pačius cepakus


Pirmiausiai taip


Tada va taip


Ir gaunam štai taip


Gražumėlis :)


Puokštė


Dedam į verdantį vandenį


Ir verdam kol iškils į paviršių bei dar keletą minučių


Dabar padažo eilė. Jurga grūda pipirus


Apkepinam smulkiai supjaustytą šoninę


Kvepia nenusakomai


Cepakai jau paviršiuj - liko tik keletas minučių...


Apkepinam smulkiai supjaustytus svogūnus ir užbarstom truputį miltų, kad gautųsi baltas padažas


Nesustodami maišom


Įpilam šlakelį pieno


Gautą baltą padažą užpilam ant spirgučių


Prieskonių mišinuką irgi ten pat. Išmaišom.


Cepelinus išdėliojam po lėkštes ir užpilam padažo


Rezultatas - vualia!


P.S. Retas kadras - galutinis variantas visai sveikas ir nepradėtas valgyti. Dažniausiai susigriebiam, kad nenufotkinom galutinio produkto, kai jo pusė jau būna burnoj :) Beje - ši lėkštė yra Jurgos. Manojoj dar samtis grietinės ;)

No comments:

Post a Comment