Zuikis

Paprastas, tačiau labai skanus kotletas :) "Netikras zuikis"

Pagrindiniai ingredientai: 
- faršas (aš pirkau apie pusantro kilo pusriebio)
- morka (tokia didesnė)
- svogūnas (irgi didesnis)
- abu batono kampai, užmerkti piene
- prieskoniai (aš dėjau pora šaukštų druskos, primaliau truputį pipirų, sutryniau džiovintos mėtos ir raudonėlio)
- 2 kiaušiniai
- 2 skiltelės česnako
- garnyras (virti grikiai ir tarkuoto kopūsto su majonezu salotos)

 Beveik viskas matosi čia.

 Maisto kokybės kontrolės tarnyba irgi virtuvėj.

 Smulkiai supjaustyti svogūnai apkepinami ant aliejaus, kol pasidaro skaidrūs, tada ant jų užberiamos tarkuotos morkos ir viskas apkepinama.

 Faršas krenta į didžiausią turimą bliūdą.

 Morkos su svogūnais baiginėja kepti.

 Ant faršo byra delnuose sutrintos mėtos, raudonėlis, druska, pipirai.

 Tada nuspaustas batonas, svogūnai su morkom, kiaušiniai. Likęs nuo batono pienas greit pasidalinamas tarp maisto kokybės priežiūros tarnybos narių.

 Pasiraitojam rankoves ir minkom.

 Praminkius prisiminiau, kad neįdėjau česnako, tai trumpam nusiplaunam rankas, gurgštelim alaus, kol rankos švarios, smulkiai supjaustom česnaką ir minkom toliau.

 Išminkius, prieš dedant į kepimo formas, sužinojau kažkokią paslaptį - reikia pamėtyti faršą į bliūdą, kad jis geriau susispaustų ir neliktų jame oro burbuliukų. Kažkaip didelio skirtumo nuo nemėtyto galutiniame produkte nepajaučiau. Bet gal dėl to, kad valgyt labai norėjosi, o bekepant kvapas abejingų tikrai nepalieka :)

 Faršas kepimo formose.

 Čia priėjo Jurga ir patobulino faršo paskirstymą, pirštu pribadė skylių ir atrašė velnių, kodėl orkaitė dar nekaršta :)

Po maždaug pusantros valandos pirmas indelis ištraukiamas. Kiti dar keletą minučių pakepa. Kvapas visam bute, seilių pilna burna :)

 Pjaustom riekėm ir čiumpam šakutes.

Skanaus!

P.S. Grikiai verdami taip: santykiu 1 prie 2 į puodą suberiamos 3 stiklinės grikių ir supilamos 6 stiklinės vandens. Įberiamas pusšaukštis druskos ir verdama ant nedidelės ugnies tol, kol vanduo išvirs ir liks tik grikiai. Prieš pat pabaigą, kai dar likęs lašelis vandens, į puodą įdedama truputį sviesto. Permaišoma ir paliekama, kol zuikis iškeps.

No comments:

Post a Comment