Radau skaniai atrodantį ir nesunkiai pagaminamą pyragą, kurį komentaruose išvadino afrikietiška duona :) tas dar labiau paskatino pabandyti jį iškepti pačiam. Man gavosi labiau pyragas nei duona..
Ingredientai:
- 2,5 stiklinės miltų
- 2 kiaušiniai
- 3 bananai
- 2/3 stiklinės rudo cukraus
- 3 sriubiniai šaukštai abrikosinio arba apelsininio džemo
- 100g sviesto
- 1/3 stiklinės medaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto/aromato
- 1/2 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- alus, kad geriau maišytųsi tešla :)
Aš sutarkavau visą muskato riešutą, tai man jo gavosi geras sriubinis šaukštas. Sudėjau visą, nes nu jis gi skaniai kvepia, ir skonį pagerina.. deja persistengiau. Kitą kartą dėsiu nepilną arbatinį šaukštelį. Manau, kad pusės riešuto turėtų būti per akis.
Imam didesnį bliūdą ir sumaišom jame: sviestą, cukrų, vanilę, cinamoną, muskato riešutą, sodą, kepimo miltelius ir druską. Mano sviestas buvo fasuotas po 125 gramus, tai sudėjau visą. Sviestu košės nepagadinsi ;)
Trinam mediniu šaukštu tol, kol gausis vientisa masė.
Supjaustom bananus griežinėliais į celofaninį maišelį. Sandarų maišelį.
Suminkom juos rankomis į bananų pliurzę.
Į bliūdą su jau turima koše sudedam: bananus, džemą, medų, kiaušinius.
Atsigeriam alučio ir maišom, gerai maišom.
Suberiam miltus ir toliau maišom.
Gaunam kažką panašaus į tai.
Susirandam kepimo formą ir ją ištepam sviestu. Arba įtiesiam kepimo popierių. Aš ir įtiesiau, ir ištepiau :)
Supilam tešlą į skardą ir parūkom. Duodam tešlai 10 minučių pastovėti. Tada pašaunam kepti.
Kepam 45 minutes maždaug 160°C temperatūroje.
Kvapas bute atsiranda gana greit, todėl užgeriam besikaupiančias seiles alučiu. Einam plauti indų.
Po 45 minučių pridengiam jau nebe tešlą, o pyragą, gabalu folijos ir kepam dar 25 minutes.
Išimam ir mėgaujamės pyrago aromatu bei nepastebimai platėjančia pasitenkinimo šypsena :)
Bepjaustant pyragą išlindo saulutė ir pagražino man paskutinį kadrą :)
Mano brangiausios komentaras: labai skanu! Bet muskato reikėjo dėti šiek tiek mažiau. Gana stipriai jaučiasi, bet pyrago negadina. Ir nepersausas.
P.S. Pabandžiau pusę muskato riešuto sutarkuoti (o ne visą) ir situacija pagerėjo. Muskatas jaučiasi, bet labai švelniai. Dabar reikia vanilės kiekį atidirbt, nes lyg irgi viso šaukštelio per daug, nors atvėsus pyragui kartumo nebesijaučia.
P.P.S. Pabandžiau pilti nepilną vanilės aromato šaukštelį - kol kas nebėra ką toliau tobulinti :)
No comments:
Post a Comment