Reportažas (tiksliau netgi du) darytas prieš šimtą metų, bet susizgribau, kad nesu sudėjęs čia.
CEPELINAI. Vienas pačių skaniausių patiekalų ;)
Pradedam - lupam bulves

Plaunam

Tuo pačiu metu padruskinam faršą (nes dirbo šešios rankos)

Tarkuojam bulves. Ne visas. Apie penktadalį išverdam.

Sutarkuotos vos tilpo į bliūdą :)

Bulvių tyrę kraunam į merliuką ir gręžiam. Nugręžtą bulvių masę dedam į atskirą bliūdelį.

Gręžimas/spaudimas atrodo taip :)

Gaunam tokią išeigą. Skysčio neišpilam - dar prireiks.

Išvirusias bulves suspaudžiam į sausą bulvių košę

Va taip

Sudedam kartu su nevirmon išspaustom ir suminkom.

Faršą prieskoninam, pipirinam.

Į bulvių tešlą įkalam kiaušį ar du

Ir minkom. Tada nupilam bulvių skystį ir ant dugno nusėdusį krakmolą taip pat sukraunam į bulves.

Pripilam puodą (nepilną) vandens ir padruskinam

Ir gaminam pačius cepakus

Pirmiausiai taip

Tada va taip

Ir gaunam štai taip

Gražumėlis :)

Puokštė

Dedam į verdantį vandenį

Ir verdam kol iškils į paviršių bei dar keletą minučių

Dabar padažo eilė. Jurga grūda pipirus

Apkepinam smulkiai supjaustytą šoninę

Kvepia nenusakomai

Cepakai jau paviršiuj - liko tik keletas minučių...

Apkepinam smulkiai supjaustytus svogūnus ir užbarstom truputį miltų, kad gautųsi baltas padažas

Nesustodami maišom

Įpilam šlakelį pieno

Gautą baltą padažą užpilam ant spirgučių

Prieskonių mišinuką irgi ten pat. Išmaišom.

Cepelinus išdėliojam po lėkštes ir užpilam padažo

Rezultatas - vualia!

P.S. Retas kadras - galutinis variantas visai sveikas ir nepradėtas valgyti. Dažniausiai susigriebiam, kad nenufotkinom galutinio produkto, kai jo pusė jau būna burnoj :) Beje - ši lėkštė yra Jurgos. Manojoj dar samtis grietinės ;)
No comments:
Post a Comment